NPV-actueel juni 2017
Klik hier voor de online versie.
Juni 2017
Meer anticonceptie leidt niet tot minder abortussen

Als de pil maar makkelijk en gratis te krijgen is, worden minder vrouwen ongewenst zwanger en vragen ze niet om abortus‘.  Deze bewering lijkt logisch, en wordt daarom ook vaak gebruikt om abortus terug te dringen. Maar de praktijk is anders, zo blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Meer anticonceptie heeft niet geleid tot minder abortussen onder Britse tieners, integendeel.
Lees verder
 
4-9 december 2017: Week van het leven

Na het succes van vorig jaar, organiseert het Platform Zorg voor Leven ook dit jaar de Week van het Leven. De week vindt plaats van 4-9 december. Dit jaar is het thema van de week: Wanneer begon jouw hart te kloppen?
 
Filmpje: seksualiteit en veiligheid

Way of life, de jongerenorganisatie van de NPV, heeft in samenwerking met de Care for Sexuality Foundation een filmpje opgenomen over seksualiteit en veiligheid. Bij veilig vrijen denk je meestal meteen aan voorbehoedsmiddelen.
Dit filmpje wil echter laten zien dat je veilig voelen in een relatie een minstens zo belangrijke voorwaarde is. Het filmpje, dat onderdeel is van een grotere campagne, is medio juli beschikbaar.
Kamer stelt stemming ADR uit

De Eerste Kamer stelt de stemming over het wetsontwerp voor het Actief Donorregistratiesysteem (ADR) voorlopig uit. De Kamer wil eerst nog schriftelijk antwoord op een aantal vragen. 
NPV-directeur Esmé Wiegman was enkele weken terug nog te gast bij de Senaat om het standpunt van de NPV rondom het ADR toe te lichten. Lees
de kanttekeningen van de NPV bij het wetsvoorstel.