HPL:n Julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyö -uutiskirje on nyt nimeltään Uusia keinoja työnvälitykseen
Click here if you are having trouble viewing this message.
Julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyö -uutiskirje on nyt nimeltään
Uusia keinoja työnvälitykseen.

Kasvupalvelut väylänä tulevaisuuden työnvälitykselle


Kasvupalvelut starttaavat maakuntauudistuksen myötä

Kasvupalvelu-uudistusta valmistellaan parasta aikaa maakunnissa. Kasvupalvelujen ympärille rakennettujen pilottikokeilujen on määrä startata pian. Maakunnat valmistautuvat pilottien avulla edessä oleviin muutoksiin työllisyyspalveluissa. HPL on ollut saattamassa jäsenyrityksiään yhteen maakunnallisten kasvupalvelutyöryhmien kanssa. Lisäksi HPL on ollut myös mukana erilaisissa yhteistyötapaamisissa.

Kokonaisuudessaan kasvupalvelu-uudistus riippuu sote-uudistuksen etenemisestä. Näillä näkymin maakunnat ja sitä myötä kasvupalvelut aloittavat toimintansa vuoden 2021 alussa. Ensimmäiset maakuntavaalit voidaan käydä aikaisintaan vuoden 2018 toukokuussa. Kasvupalvelulait piti alun perin hyväksyä ennen eduskunnan kesätaukoa, mutta nyt ne siirtyvät syysistuntokaudelle. HPL seuraa lakien valmistumista ja käsittelyä tarkasti vaikuttaen sen puolesta, että uudistus avaa tien tuottaa palveluja markkinaehtoisesti ja tuloksekkaasti. 

Tuleva maakuntapäättäjä! Sinä vastaat työllisyyden edistämisestä


Tulevat maakuntapäättäjät vastaavat työllisyyspalveluiden toimivuudesta ja siitä, että työllisyyspalveluihin ohjataan riittävästi varoja. 

Työllisyyspalvelut tullaan rahoittamaan valtion maakunnille jakamista yleiskatteellisista varoista. Samoista varoista rahoitetaan sosiaali- ja terveyspalvelut eikä työllisyyspalveluihin ole erikseen korvamerkitty varoja. Riittävällä rahoituksella varmistetaan, että palvelut toimivat hyvin ja tuloksekkaasti. Laadukkaat työllisyyspalvelut ovat avain nopeampaan työllistymiseen sekä kustannussäästöihin. 

Rahoituksen ohella maakuntien pitäisi peräänkuuluttaa valtiolta kannustimia työllisyyden edistämisen riittävään rahoittamiseen, jotta palvelut toimisivat. Tervehenkinen keskinäinen kilpailu vankistaa maakunnan omaa tahtoa edesauttaa alueen työllisyyttä.


Lue lisää >>
 

Mikä on maakuntasi linja?


Maakuntavaltuustojen pitäisi piirtää heti alkuvaiheessa suuntaviivat alueen työllisyyden edistämiseksi. 

Selkeä suunnitelma ja painotusten määrittäminen palvelee myös palveluntuottajia, joiden on helpompi suunnitella ja tarjota oikeanlaisia palveluja. Maakunnan tulee linjata toimenpiteet, joiden avulla tuetaan koko alueen ja viimekädessä Suomen elinvoimaa. 

Työllisyyden hoidon rinnalle tarvitaan rohkeita toimia nuorten työnhakijoiden ja alaa vaihtavien työllistämiseksi nykyistä nopeammin. Samoin yrityspalvelujen kehittäminen ja alueen yrittäjäverkostojen hyödyntäminen edesauttavat oikeiden elinvoimasuuntausten havaitsemista. 


Lue lisää Tehokas työllistäminen vaatii uusia keinoja

HPL edistää tulevaisuuden työnvälitystä


HPL on laatinut maakuntapäättäjille, yrityksille ja muille kiinnostuneille suunnatun esitteen kasvupalveluista. 

Esitteen avulla HPL haluaa kannustaa yrityksiä tarttumaan uudistuvien työllisyyspalvelujen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin sekä kertoa yksityisen työnvälityksen mahdollisuuksista edistää työllisyyttä markkinaehtoisesti ja asiakaslähtöisemmin. 

HPL:n kasvupalveluesitteeseen voit tutustua kätevästi sähköisesti.
Tutustu esitteeseen >>
​​​​
Iloista ja aurinkoista kesää!